Çocuklar için hediye alırken oyuncak kategorisi işleri oldukça kolaylaştırıyor. Çocukların sevdiği karakterlerin oyuncaklarını alarak hem hediye arayışını kolaylaştırabilir hem de onları mutlu edebilirsiniz. Son zamanların en çok sevilen güçlü ve cesur kahraman Buzz Lightyear ile çocuklarınıza eğlenceli oyun saatleri sunabilirsiniz.

      Çocuklar için belirli bir yaşa kadar aldığınız oyuncaklar onların kişisel gelişimine büyük katkı sağlar. Hangi oyuncağı aldığınızdan bu oyuncağın ne gibi fonksiyonları olduğuna kadar pek çok adım onların gelişimi için büyük önem taşır. Çocuklarınıza aldığınız armağan türünün öneminden ve Toy Story Buzz Lightyear oyuncaklarından bahsettik. 

Oyuncak Seçiminin Çocuk Gelişimine Olan Etkisi 

 

      Her çocuk oyun oynamayı sever. Oyunla vakit geçiren çocuklar aynı zamanda gelişimlerini sağlayan unsurla da baş başadır. Eğitici ve öğretici, el becerilerini geliştirecek ya da hayal gücünü destekleyici oyuncaklarla onların gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Küçükler yaşları dolayısıyla izledikleri filmlerden kolayca etkilenebilecek durumdadır. Bu nedenle izlediği ve ideal olarak öne çıkan çeşitli karakterlerin oyuncaklarını en değerli varlığınıza almak onların düşünce sistemini geliştirme konusunda önemli olabilir. 

      Çocuklar kolay bir şekilde yönlendirilebilirler. Bu durumu avantaja çevirebileceğiniz en önemli alan doğru oyun araçlarıdır. Şiddete veya korkuya yönelik ürünler onların gelişiminin bu yönde ilerlemesine sebep olur. Ancak bunun yerine onların izlediği ve sizin de onayladığınız bir film karakterinin, el becerisini geliştirecek ya da öğretici oyuncakları satın almak geleceğin büyükleri üzerinde olumlu etkiler yapabilir. Bunlardan bazılarına örnek vermek gerekirse:

      ●       Çocuğunuzun olaylara karşı verdiği tepkiler şekillenebilir. Örneğin; Buzz Lightyear oyuncak gibi kahraman ve cesur film karakterinin figürleriyle çocuklarınızın eğlenmesini sağlamak onların herhangi bir olumsuzlukla başa çıkabilmesi için bir yol gösterici olabilir. İlerleyen zamanlarda sevdiği oyuncak sayesinde çocuğunuzun mücadeleci ve çözüm odaklı olmasını sağlayabilirsiniz. 

      ●       Çevreyi keşfetme algısı değişir. 

      ●       El becerilerinde ve sosyal gelişimlerine etkisi bulunur. 

      ●       Oynadığı oyuncaklar küçüklerin özgüvenine ve iletişim becerilerine katkıda bulunur. 

      ●       Uzay temalı Lightyear oyuncak ile hayal dünyalarını geliştirebilirsiniz. Hayal gücü gelişen bireyler ilerleyen yıllarda daha rahat düşünebilir ve çok daha kolay bir şekilde kendilerini ifade edebilirler. 

     Tüm bu etkiler göz önünde bulundurulduğunda oldukça basit görünen oyuncak seçiminin aslında çocuklarınızın gelişimi açısından büyük önem taşıdığı görülebilir. Bu nedenle seçim yapmadan önce çocuklarınızın izlediği filmleri ve sevdiği karakterleri göz önünde bulundurmalısınız. 

İdealize edilen film karakterleri ile çocuklarınıza hem hangi davranışların doğru olduğunu gösterebilir hem de sevdikleri karakterlerin figürleriyle onları mutlu edebilirsiniz. Film temalı oyuncaklar fonksiyon ve figür olarak çocuklarınızda iyi ve kötü algısını geliştirirken aynı zamanda bir yandan da el becerilerini, düşünme algılarını ve hayal güçlerini geliştirebilirler. Bu sebeple oyuncak seçiminde sadece küçüklerin beğenisini değil karakterin filmde hangi özellikleriyle yansıtıldığını da göz önünde bulundurmalısınız. 

 

Buzz Lightyear Oyuncakları 


      Sevilen film Buzz Lightyear figürleri ile evlatlarınızı mutlu edebilirsiniz. 3-5, 6-9, 10-12 yaş aralığındaki çocuklarınız için tercih edebileceğiniz çok sayıda oyuncağa ulaşabilirsiniz. Bu karakterler çeşitli fonksiyonlarıyla onları hem eğlendirecek hem de eğlendirirken geliştirecek. Filmin cesur ve güçlü kahramanı Buzz Lightyear’ın tekli figürlerinin dilediğiniz boyutlardaki figürlerini bulabilirsiniz. Çocuklarınızın yaşına göre rahat bir şekilde oynayabilecekleri boyutları bulunur. Küçükler, 30 cm boyutundaki karakterin oyuncağı ile vakit geçirirken kendi uzay macerasını yaşayabilir. 

      Daha küçük yaşlardaki bireyler için kendi boyutunun neredeyse 3 katı kadar esnetilebilen karakter oyuncağı, el gelişimi açısından önemlidir. Bir şeyleri kavrama ve tutma becerilerini geliştirecek bu oyuncaklar tamamen filmdekinin aynısı olacak şekilde üretilmiştir. Tüm figürler kendilerine özel jel, boncuk, su boncuğu ya da metalik dolgularla donatılmıştır. Aynı zamanda farklı renk seçenekleri sayesinde çocuklarınızın sevdiği rengi tercih edebilirsiniz. 

  

      Güçlü ve cesur kahraman Buzz Lightyear’ın yanı sıra uzay yolculuğunda kullanılan uzay gemilerinin de figürleri bulunuyor. Bu oyuncaklarda katlanabilen iniş takımları ve pilotluk yapacak olan film karakterine sahiptir. Filme uygun olacak şekilde dizayn edilen havalı uzay gemileri ile çocuklarınız oyun sırasında eğlenceli bir uzay yolculuğuna çıkabilir. 

      2,5 inç yüksekliğindeki ve 4-7 inç uzunluğundaki havalı uzay gemileri çocuklarınızın rahatlıkla tutabilmesi için tasarlanmıştır. Karakterler ve uzay araçlarıyla kendi hayal güçlerine göre filmi yeniden yaşayabilirler. Üstelik farklı uzay aracı modelleri arasından dilediğinizi seçebilme imkanınız da bulunuyor. Diğer havalı araçlar da özgün tasarımlarıyla kendilerine hayran bırakıyor. 

      Çocuklarınıza set olarak alabileceğiniz hediyeler içerisinde diğer figürlerin de bulunduğu oyuncaklar da yer alır. Eklemlerinin oynatılabildiği ve düşman karakterlerle eğlenceli bir mücadelenin yürütüldüğü bir oyun için tercih edilebilir. 4 figür ve 2 adet oyun aksesuarıyla kendi uzay maceralarını oluşturabilecekler. 

      Arabalara ve Buzz Lightyear karakterlerine hayran olan çocuklarınızı sevindirecek karakterler, kişisel gelişime katkıda bulunur. Araba figürlü ve güçlü kahramanın da yer aldığı oyuncakta uzaktan kumanda yer alır. Bu kumanda sayesinde kontrol edilebilen araçların fonksiyonları tamamlanmış durumdadır. İleri, geri ve sağ, sol olarak rahat bir şekilde hareket imkanı sağlayan figürler ayrıntılı olarak tasarlanmıştır. Tıpkı filmdeki araçlara benzemesi yönüyle çocuklarınızın etkileneceğini ve turbo hız özelliği sayesinde eğlenceli oyunlar oynayacağını söyleyebiliriz. 

      Kahramanları zorlu uzay arazisinde gezdiren kamyonun içerisine 4 kişilik karakterleri alabilecek genişliktedir. Tüm karakterleri tamamlayarak aksiyonlu bir uzay macerasına tanık olabilirsiniz. 

 

Buzz Lightyear Oyuncak Legoları ile Çocuklarınızın Gelişimine Katkıda Bulunun!


      Sevilen film karakteri Buzz Lightyear Figür ile küçük bireyler, keyifli zaman geçirebilir. Uzay maceralarını yeniden yaratarak sizleri de bu oyunlara dahil edebilirler. Buzz Lightyear Lego ile çocuklarınız eğlenirken hayal güçleri gelişim gösterir. 

     Lego oyunları zeka ve yapı oyuncakları arasında bulunur. Parçaları birleştirerek bir karakter ortaya çıkaran çocuklar üzerine olumlu etkilere sahiptir. Yapılıp bozulabilen ve yeniden yapılmaya olanak tanıyan karakter Legoları evlatlarınızın öğrenerek zaman geçirebilecekleri bir andır. Yapı oyuncakları olan Buzz Lightyear Lego ile parça birleştirme becerisinin geliştiğini gözlemleyebilirsiniz. Küçük parçaları birbirleriyle birleştiren minikler ortaya film karakterlerini çıkarmaya çalışır böylelikle parçadan bütüne, tümevarım becerisi gelişerek eğitim hayatında da olumlu gelişmeler gösterir. 

      El becerisini geliştirir ve tutma- kavrama duyularını tamamlar. Henüz kalem tutamayan minikler için daha rahat kalem tutmayı sağlar. Birbiriyle alakasız gibi görünen ancak doğru şekilde tamamlandığında sevdiği karakteri oluşturacağı Lego’lar ile çocuklarınızın yaratıcılığı gelişir. Böylelikle yalnızca kendi başına oluşturduğu oyuncakları sayesinde başarı bilinci oturur ve özgüveni artar. Bu durum ilerleyen yıllarda iletişim becerilerinde gelişmişlik olarak kendisini gösterir. 

      Problem çözebilme yeteneği henüz küçük yaşlardaki çocuklara daha kolay aşılanabilir. Buzz Lightyear Lego’larıyla olaylara farklı açılardan bakma güdüsü artan çocuklarda problem çözebilme yeteneği de gelişir. Kendileri karakterleri tamamladıklarında ise sabırlı ve azimli olmayı öğrenirler. Sizlerle tamamlamak istedikleri zamanlarda da aranızdaki iletişim becerisi gelişim gösterir. 

      Çocuklarınız tek başına Buzz Lightyear Legolarını tamamladığında tek başına da bir şeyler yapabildiğini görür. Böylelikle hayatında daha emin adımlarla ilerleyebilir. Tüm Buzz Lightyear karakter figürleri, film araçları ve Lego’larına Armağan Oyuncak üzerinden ulaşabilmeniz mümkündür.

Sizin İçin Seçtiklerimiz