Hot Wheels markası 1986 yılında oyuncak üreticisi olan Mattel tarafından piyasaya sürülmüştür. Oyuncak araba çeşitleri arasında lider bir marka olan Hot Wheels oyuncakları bulunduğu kategoride öncü modeller sayesinde kendi imzasını atmıştır. Piyasaya sürülen ürünlerin her birinin tasarımı ve üretimi ise Kaliforniya’ da gerçekleştirilir. Oyuncak araba konusunda büyük bir ses getiren Hot Wheels ürünleri, birbirinden farklı ve özgün kalıp çeşitleri ile döküm araba çeşitlerini üretiyor.  Marka ilk çıktığı günden bugüne kadar büyükten küçüğe herkesin ilgisini çekmiş ve yepyeni bir devre imza atmıştır. Bu sayede Hot Wheels ürünleri nesiller boyu sürekli olarak devam eden büyük bir başarıya imza atmayı başarmıştır. Hot Wheels dünya çapında büyük bir koleksiyoner kitlesine sahiptir. Sizlerde bu büyük koleksiyoner ailesine dahil olmak istiyorsanız bu koleksiyoner kılavuzu tam olarak size göre! Aşağıda yer alan yazının devamında Hot Wheels modelleri nelerdir? sorusunu gelin yakından inceleyelim.

Hot Wheels Araba Modelleri Nelerdir?

 

      Hot Wheels setleri, modeller açısından birbirinden farklı kategorilere ayrılır. Bu çeşitler farklı isteklere ve farklı zevklere hitap ediyor. Hot Wheels set çeşitleri ise; oyun setleri, pist setleri, yarış setleri, büyük ölçekli araçlar, tırlar, karakter araç setleri ve dev tekerlekli araçlar olmak üzere birçok farklı çeşide ayrılır. Markanın özellikle dikkatleri üzerine toplayan araçları ve araç setleri içerisinde farklı temalar şeklinde üretilen modeller bulunuyor. 

     

     

      Markanın araba setleri ise yine kendi içerisinde sayıları bakımından çeşitlilikler ve farklılıklar gösterir. Örnek olarak setler tekli, 5’li, 10’lu, 20’li ve 50’li olarak farklı çeşitlere ayrılır. Tekli olarak satışa sunulan araba modelleri ise farklı koleksiyonlar çevresinde üretilir. Bu sayede otomobil piyasası içerisinde yer alan birbirinden öncü taşıtları oluşturacağınız araba koleksiyonunuzun içerisine ekleyebilirsiniz. 5’li araba setlerini tercih ederek hem koleksiyonunuza farklı renklerde araçlar ekleyebilir hem de bütçenizi aşmadan koleksiyonunuza farklı modellerde araçlar ekleyebilirsiniz. Yukarıda yer alan yazıda da belirttiğimiz gibi den 7’den 70’ e süregelen bir koleksiyoner kitlesine sahip olan markanın oyuncaklarının çocukların oyun alanlarına gönül rahatlığı ile dahil edebilirsiniz. Bu durumlarda 20’li araba setlerini büyük oyun alanları ve geniş koleksiyonlarınız için tercih edebilirsiniz. Söz konusu olan 20’li set içerisinde çeşit çeşit renk ve modellerde 20 farklı araç bulunuyor.  Çocukların haricinde özellikle yetişkin koleksiyonerler tarafından tercih edilen 50’li araba setleri ise her zaman çok geniş ve kapsamlı bir içeriğe sahiptir. Markanın araç kategorisinde dikkat çeken ürünler ise büyük ölçekli araçlar ve Hot Wheels tır çeşitleri olarak sıralanabilir. Birbirinden farklı ve geniş araç seçenekleri sayesinde çocuklarınızın gündelik yaşamı içerisinde sıklıkla karşılaştığı araç çeşitlerini oyun alanına ve oyunun içerisinde dahil etmesine imkan tanır. Bu durum sayesinde çocuklarınızın soyut düşüncelerini somut bir şekle getirmesine yardımcı olur ve düşünce kabiliyeti, trafik kuralları gibi konuların çocukların zihninde gelişmesine yardımcı oluyor. Hot Wheels dev tekerlekli araç çeşitleri ise ince düşünülen tasarımları sayesinde koleksiyonunuzda öne çıkan ve en yoğun ilgi gören araçlar arasında yerini alabilir.  Bu kategori içerisinde özellikle en dikkat çeken ve ilgiyi üzerine toplayan araç çeşidi ise Monster Trucks olarak bilinen modeldir. Bu modelde yer alan tekerlekler oldukça büyük ve çekicidir. En ince düşünülen ayrıntıları sayesinde en büyük koleksiyonlarda bile odak noktası olabilir. Ayrıca Hot Wheels’in suda renk değiştiren modellerini inceleyerek, farklı bir deneyim için yolculuğa çıkabilirsiniz.

Farklı Hot Wheels Çeşitleri ile Koleksiyonuna Renk Kat


      Hot wheels arabalar çocuk veya yetişkin fark etmeden her yaş grubuna hitap edebilir ve ince düşünülen tasarımları sayesinde araba dışında çeşitli temalar ile üretilebiliyorlar. Bu çeşitler arasında özellikle yerini alan ve dikkatleri üzerine toplayan modeller ise helikopter ve uçak çeşitleri oluyor. Popüler renk ve desenlerde üretilen bu çeşitler sayesinde koleksiyonlarınıza farklı bir bakış açısı getirebilirsiniz. Bu sayede araç koleksiyonlarınızın içerisinde koleksiyonunuza uygun renklerde yer alan çeşitli uçak ve helikopterleri ekleyebilir ve koleksiyonunuzu çok daha kapsamlı bir hale getirebilirsiniz. Koleksiyonerler için ürünleri olabildiğince en iyi şekilde saklamak en önemli seçenektir. Bir koleksiyon içerisinde ürünlerin zarar görmemesi için en doğru seçenek ise ürünlerin kendi kutularında saklanması olacaktır. Bu sayede koleksiyonda yer alan ürünün değeri azalmayacaktır. Tabi bu seçeneğin yanında koleksiyonunuzu maddi bir kazanç elde etmek amacı ile oluşturmuyorsanız koleksiyonunuzda yer alan parçaları kutularından çıkararak saklayabilirsiniz. Markanın en çok dikkat çeken üretimleri ise benzeri olmayan araba koleksiyon çeşitleridir. Premium araba çeşitleri sayesinde benzersiz araçlara sahip olabilirsiniz. Bu araçların tasarımları ise gerçeklerinden ilham alınarak tasarlanmıştır. Yassı bir şekildeki ön kasaya sahip olan bu modeller oyun alanlarındaki hız yarışları için en ideal araçlar arasında yer alıyor. Hot Wheels yarış pisti çeşitleri sayesinde oyun alanlarında eğlencenin en hızlı anını yaşayabilirsiniz. Hız temalı bu araçları koleksiyonu ekleyerek sizlerde unutulmaz bir koleksiyona imza atabilirsiniz. Dikkat çekici renkler ile tasarlanan hız modelleri ile yarış parkurlarının tozunu atabilirsiniz. Hot Wheels araba koleksiyonlarının en nadide ve güzel parçaları arasında yerini alan modellerden biri ise üstü açılan kırmızı Ferrari modelleridir. Bu model sayesinde koleksiyonunuzu farklı bir kademeye taşıyabilirsiniz.

 

Th ve Sth Nedir?
 

      Açılımları treasure hunt ve super treasure hunt olarak bilinen bu kelimelerin anlamları “hazine avı” ve “tutankamon’un kayıp hazinesi” olarak Türkçeye çevrilmiştir. Oranları bilinmese de ortalama olarak her kutudan bir adet th çıkıyor. Sth ise genel olarak 700 veya 800 adette bir olarak çıkıyor. Elinizde olan aracın th olup olmadığını anlamak ise oldukça kolay aracın rengi ve deseni diğer üretilenlere göre farklı oluyor ve üzerinde fazladan yer alan bir adet daha Hot Wheels logosu bulunuyor. Koleksiyonunuzda yer alan ürünün sth olup olmadığını ise renginden ve tekerleklerinden anlayabilirsiniz. Bu modellerde ise aracın rengi metalik veya regular olan modelden değişik ve tekerlekleri ise kauçuk şeklinde oluyor. Büyük bir koleksiyoner kitlesine sahip olan Hot Wheels araçlarının ünü her geçen gün daha fazla yayılıyor. Ayrıca Hot Wheels her yıl 250 adet araçtan oluşan özel bir seri çıkarıyor. Bu araçlar 72 adetlik kolilerde sevenlerine sunuluyor. Fakat dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise araçlar kutulara rastgele bir şekilde yerleştiriyor. Yani bir kutu içerisinde aynı araçtan birden fazla çıkabilir ve sizin yıllık seriyi tamamlamanız için birçok farklı kutu almanız gerekebilir. Bu sayede hem eğlenceli hem de heyecanlı bir şekilde koleksiyonunuza yıllık seriyi tamamlayarak ekleyebilirsiniz.  Sizler de Hot Wheels koleksiyonu oluşturmaya başlamak için Armağan Oyuncak’ın web sitesinden alışverişe başlayabilirsiniz. Ayrıca araçlarınızı saklamanız için evlerinizde dikkat çekici stantlar kurabilir ve araçlarınızın her birini bu stantlarda zarar gelmeden özenle saklayabilirsiniz. Tabi koleksiyonunuzu kapalı kutu veya açık stant şeklinde sergilemek ise tamamen size kalmıştır. 

Sizin İçin Seçtiklerimiz