Öğrenciler uzun bir tatilden sonra okula başlama heyecanına kapılırlar. Bu heyecan yalnızca çocukları değil ailelerini de sarar. Okul için eksik olan ihtiyaçların tamamlanması, okulda gerekli olan malzemelerin temin edilmesi, erkenden alışveriş yapılması gibi birçok durum ortaya çıkar. Yeni bir eğitim öğretim yılında okula ilk kez başlayacakların tanışacağı okul malzemeleri de bilinçli bir şekilde yapılmalıdır. Ayrıca okulda yeni bir sınıfa geçecek olan öğrencilerin ihtiyaçlarına göre okula dönüş alışverişi yapılmalıdır. Yani öğrencinin yaşı, alacağı dersler dikkate alınmalıdır.

      Anne ve babaların çocukları için en iyi seçimi yapmak istemeleri halinde okula dönüş kırtasiye alışverişi dönemi devam etmektedir. Çanta ve çantalarda olması gereken malzemelerin eksiksiz şekilde tamamlanması bir hayli önemlidir. Bu konuda okula geri dönüş alışverişlerinde bilinçli bir şekilde hareket etmenin önemi atlanmamalıdır.

      Eğitim hayatında önemli bir yere sahip olan okul alışverişi için seçilecek olan ürünlerin kalitesi, özellikleri ve işlevselliği dikkate alınmalıdır. Böylece aileler ve çocuklar için daha renkli bir okul döneminin başlaması mümkün olabilir. Hemen her anne ve babanın bilmesi gereken tüyolarsa okula dönüş alışveriş rehberi üzerinden öğrenilmektedir. Sizlere rehber olacak ipuçlarıyla doğru bilgilere ulaşmanız mümkündür.

 

Okula Dönüş Alışveriş Listesi Nasıl Yapılmalıdır?

 

      Okul alışveriş listesi, okula dönüş hazırlıklarında ilk akla gelen seçeneklerden birisidir. Bu kısımda öne çıkan ilk adımlardan biri çocukların gerçek ihtiyaçlarına öncelik verilmesidir. Gerekli olan malzemeler temin edilirken bütçeyi aşmamaya dikkat etmek de önemli olan kısımlardandır. Kullanılan aşamalarda da verimli olacak şekilde ilerlenmek önemlidir. Okula dönüş için hazırlık yaparken önceliğiniz bir liste hazırlamak olmalıdır. Listeyi kategorize etmeniz, daha rahat şekilde gereksinimleri temin etmenizi sağlayacaktır. Okul kıyafetleri, kırtasiye ürünleri, teknoloji ürünleri ve kişisel bakım ürünleri için ayrı maddeleme yapmalısınız. Sonrasında kullanacağınız kategori şeması üzerinden ürünleri satın almaya başlayabilirsiniz.

      Satın almak istediğiniz ürünlerin en gibi özelliklerinin olması gerektiği de önemli bir kısımdır. Bunu okul çantasının suluk filesi olan çanta modeli olarak seçilmesi şeklinde örneklendirmek mümkündür. Aynı şekilde teknoloji ürünlerinde de bu detaylar dikkate alınmalıdır. Tüm bunların sonucunda istediğiniz başarıyı elde edebilir, kaliteli sonuçlarla bir araya gelebilirsiniz.

 

 

Temel Okul Alışverişinde Olması Gereken Malzemeler Nelerdir?


      Çocuğunuzun alışveriş listesini hazırlarken dikkate almanız gereken şeylerden birisi ilk defa okula başlıyor olup olmamasıdır. Okul çantasında yer alması gerekenler için bir liste sunmak önemlidir. Sizler alışveriş listesi yaparken eğitim kurumunuzun önerilerini de dikkate alabilirsiniz. Öne çıkan alışveriş malzemelerinden bahsetmek gerekirse bunlar içerisinde kırtasiye malzemeleri yer almaktadır. Kırtasiye malzemeleri, her okul kademesine uygun olan ve temel olan malzemeleri barındırmaktadır. Yazma, boyama, kesme ve yapıştırma için uygun olan eşyalar bu liste içerisinde yer almaktadır. Bunlarsa;

  • Kalem,
  • Silgi,
  • Kalemtıraş,
  • Makas,
  • Kalem kutusu,
  • Tükenmez kalem,
  • Kağıt,
  • Dosya,
  • Yapışkan notlar şeklinde örneklendirilebilmektedir.

      Okul döneminde en çok kullanılan seçenekler içerisinde kitaplar ve defterler yer almaktadır. Çocukların derslerini pekiştirebilmesi için kullanmaları gereken test kitapları da bunlardan biri olarak geçmektedir. Defterler, not defterleri gibi pek çok örnek seçeneği de bulunmaktadır. Okulda kullanılacak olan kıyafetler, çoraplar okul alışveriş listesi içerisinde yer almaktadır. Çocuklar için hazırlanan okul kıyafetleri, spor ayakkabılar, okul çantası buna örnek olarak gösterilmektedir.

      Okula dönüş alışverişlerinde unutulmaması gerekenlerden birisi beslenme ürünleridir. Çocukların beslenme desteği alabilmeleri için beslenme ve içecek ürünleri de almaları gerekir. Beslenmenin daha kolay olması ve çocuğunuzun kendi başına yemek yiyebilmesi için bazı ürünler alınmalıdır. Bunlar;

      Çocukların okula dönüş alışverişlerinde sadece kırtasiye malzemeleri değil, kişisel bakım ürünleri de alınmalıdır. Çocukların okul saatleri içerisinde kişisel bakımları için kullanacakları malzemeler temin edilmelidir. Bunun için yardımcı olabilecek malzemeler şu şekildedir;

  • Cep boy ıslak mendil,
  • Beslenme Örtüsü,
  • Diş Fırçası,
  • El Temizleme Losyonu, 
  • Toka.

Okul Araç Gereçleri Nasıl Seçilmelidir?


      Yeni okul döneminde okulda kullanmak için satın alınacak malzemelerde dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır. Bunlar, kırtasiye alışverişi okula dönüş ihtiyaçlarının daha doğru şekilde satın alınmasını sağlamaktadır. Okulda kullanabilmek için alınacak olan materyallerin belirli kriterlere uygun şekilde alınması daha doğrudur. Bu kısımda karşınıza çıkacak bazı özellikler olduğu da unutulmalıdır. Öncelikli olarak çocuğunuz için alacağınız materyallerin, sınıfına, eğitim alacağı konulara uygun olmasıdır. İlköğretim öğrencisi için ortaokul düzeyi eşyalar alınmamalıdır. Bu kısımda çocuğunuzun yaşına uygun, rahatça kullanabileceği, güvenilir malzemeler odak noktası haline gelmektedir.

      Sınıf etkinliklerinde kullanılabilecek, işlevsel ürünler de gereksinimler arasında yer almaktadır. Çocuğunuzun okul araç gereçleri için rahatça taşıyabileceği, fiziksel özelliklerine uygun seçenekleri tercih etmek de doğru olandır. Örnek vermek gerekirse okul çantasının rahat taşınması, sırta uyumlu olması şarttır. Eşyaların düzenli şekilde yerleştirilebileceği bir çanta, konforlu kullanımla daha iyi bir okul süreci sağlayacaktır.

      Okula dönüş alışverişlerinde yapılan hazırlıkların tümü çocukların başarısını etkilemektedir. Öğrencilerin kendi dönemine, sınıfına uygun olan ihtiyaçları temin etmesi önemlidir. Okula dönüş dönemi sırasında motivasyon arttırmak, ilgi çekmek ve konforlu bir kullanım avantajı sunmak da atlanmaması gerekenler içerisinde yer almaktadır.

Okula Dönüş Alışverişinde Bütçe Dostu Fikirler Nelerdir?


      Yeni eğitim ve öğretim öneminin başlamasına az bir süre kala, okul ihtiyaçları da gözden geçirilmektedir. Alışveriş telaşı, bu dönemlerde hemen her ailede görülmektedir. Süreç içerisinde seçim yaparken dikkat etmeniz gerekenlerden birisi ekonomik ürünleri seçtiğinizden emin olmanızdır. Kaliteli, dayanıklı, ergonomik okul malzemeleri ile bütçenizi de koruma altına almış olabilirsiniz. Okula dönüş alışverişi sırasında dikkate almanız gereken bazı öneriler olduğunu da unutmamalısınız.

  • Okula dönüş sürecinde kampanya ve indirimlerden yararlanabilirsiniz.
  • Kırtasiye malzemeleri, okul araç gereçleri ve giysiler gibi ihtiyaçlarınız için belirli notlar tutabilir, planlı alışveriş yapabilirsiniz.
  • Mevcut malzemelerin değerlendirilmesi amacıyla yalnızca eskiyen ürünlerin yerine yeni olanları almalısınız.
  • Okul alışverişi için yapmanız gereken alışverişi son haftaya bırakmamalısınız. Okul açılmadan kısa sürede alışverişinizi tamamladığınızdan emin olmalısınız.
  • Okul için gerekli olan forma, spor ayakkabısı gibi ihtiyaçları önceden alırsanız daha avantajlı olmuş olursunuz.

Okula Dönüş Alışverişinde Yapılan Hatalar Nelerdir?


      Bazen okul alışverişi hazırlıkları tam da istenildiği gibi olmuyor. Bu durumun asıl nedeniyse plan yapmamış olmak. Okula dönüş alışverişi sırasında bilinçli olmak ve kontrollü bir şekilde alışveriş yapmak da bir hayli önemli. Alışverişe başlamadan önce plan yapmamak, ihtiyaçları belirlememek oldukça sıkıntılı bir durum. Bu gibi hataları ortadan kaldırmak adına bir bütçe planlaması yapmak, gereksiz harcamalardan kaçınmak bir hayli önemlidir. Kişilerin alışveriş sırasında ucuz ve kalitesiz ürünlerden kaçınması, fazla masraf yapma durumunu da ortadan kaldırmaktadır.

      Okula başlama dönemi içerisinde son dakika alışveriş yapmanız, acele karar vermenize yol açacaktır. Daha fazla harcama yapmanızı kaçınılmaz hale getirir. Bunun önlenmesi adına önceden, planlı bir alışverişi seçebilirsiniz. Alışveriş sırasında yedek ürünleri almak, okul döneminde ekstra harcama yapma ihtiyacını da ortadan kaldırmaktadır. Çocuğunuzun okul ihtiyaçlarında, onlara danışmadan hareket etmek de oldukça yanlıştır. Çünkü çocukların ihtiyaçlarına ve isteklerine danışarak alışveriş yapılması çok daha sağlıklı olacaktır. Onların tercihlerini göz ardı etmeden, gereksiz ürünler satın almaktan kaçınılmalıdır.

Sizin İçin Seçtiklerimiz