Evde slime yapımı sayesinde çocuklarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Çocuklar oyun denildiğinde genellikle dijital aygıtlara yöneliyor olsalar bile onların dikkatlerini dijital çerçeveden ayırmak ve yeni şeyler keşfetmelerini sağlamak için evde slime uygulaması keyifli aktiviteler arasında bulunabilir. Armağan Oyuncak üzerinden kaliteli materyallerden üretilmiş hazır slime çeşitlerini bulabilir ve eğlenceli aktivite vakitlerini başlatabilirsiniz.

     Evde slime nasıl yapılır sorusu slime için sıklıkla sorulan soruların başında yer alır. İngilizce bir kelime olan slime, Türkçe’de balçık anlamına gelir. Oyun hamuruna benzeyen slime, yapışkan ve yumuşak kıvamlıdır. Çeşitli şekillere bürünebilmesi ve rengarenk olmasından dolayı çocukların ilgisini çeken bir yapıdadır. Eğer çocuklarınızın oynamaları için slime tercih ediyorsanız bazı noktalara dikkat ederek daha kullanışlı ve pratik oyun aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. Hazır slime oyuncak paketleri üzerinde CE işaretinin olup olmadığını kontrol etmeniz önemli detaylar içinde yer alır. Armağan Oyuncak üzerinden alacağınız slime ve diğer tüm oyuncaklar CE sertifikasına sahiptir. Evde slime yapımı sırasında kullandığınız malzemelerin hem çocuklarınızın hem de sizin sağlığınıza zarar vermeyecek kaliteli ürünler olmasına dikkat etmelisiniz.

     Evde slime yapmak gerekli malzemeleri temin ettikten sonra oldukça kolaydır. 3 farklı slime yapma yöntemi ile en keyifli slime aktivitelerine hazır olun!

1. Borakslı Slime: Evde slime yapılışı için boraks kullanmayı düşünürseniz bu tarifi deneyebilirsiniz. Yarım çay kaşığı boraks, 1 su bardağı sıcak su, yarım su bardağı tutkal, 1 su bardağı ılık su, sim ve gıda boyası ev yapımı slimelar için yeterlidir. Borakslı slime sırasıyla şu işlemlerden geçer;
     ● Oda sıcaklığındaki suyun içerisine boraksı dökerek çözündürün. Diğer bir kapta sıcak su ve tutkalı karıştırın.

     ● Gıda boyası ve simi tutkal karışımının içerisine dökün, borakslı suyu tutkal karışımına yavaşça ekleyin ve güzelce karıştırın. Evde slime jeli yapımı bu tarifle tamamlayabilirsiniz.

 2. Traş Köpüğü ile Borakssız Slime: Evde borakssız slime yapımı da borakslı slime yapımı kadar kolay ve pratiktir. Tercihinize göre ister borakslı isterseniz de borakssız olarak slime tariflerini yapabilirsiniz. 1 su bardağı tutkal, lens solüsyonu, tıraş köpüğü, gıda boyası ve sim ile evde slime malzemeleri hazır!
    ● Tutkalı büyükçe bir kabın içerisine koyun ve biraz karıştırın. Traş köpüğünü tutkalın içerisine dökün ve karıştırın. Traş köpüğü miktarını artırmak slime malzemesini daha yumuşak hale getirecektir.

    ● Gıda boyası ve siminizi de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Katılaşma esnasında lens solüsyonunu da ekleyerek evde olan malzemelerle slime yapımını tamamlayabilirsiniz.

3. Tutkalsız ve Borakssız Slime: Tutkal ve boraks olmasa da evde kolay slime yapımı ile çocuklarınızla birlikte keyifli bir hafta sonu aktivitesi gerçekleştirebilirsiniz. Şampuan, mısır nişastası, gıda boyası, kap ve su evde basit slime yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler içinde yer alır. Evde slime tarifi adımları şu şekildedir;
    ● Kap içerisine 2 yemek kaşığı şampuan ve birkaç damla gıda boyasını koyun, karıştırın. Gıda boyası renk verdikten sonra 2 kaşık mısır nişastasını karışımın içerisine koyun ve karıştırmayı sürdürün. Malzemeler kıvam aldıktan sonra yoğurarak kıvam verebilirsiniz.

 

Slime ile Hangi Oyunları Oynayabilirsiniz?

     

      Slime, hem çocuklar hem de yetişkinler için keyifli vakit geçirme araçlarından birisidir. Her evde kolaylıkla bulunabilen malzemelerle yapabileceğiniz slimelar çocuklarınızın keyifli vakit geçirmesini sağlayacaktır. Slime ile oynanabilecek birçok oyun vardır. Slime yumuşak bir malzeme olduğu için çeşitli şekiller yapabilmek oldukça basittir. Örneğin çocuğunuzla birlikte oyun oynarken slimedan ürettiğiniz yemek malzemesi ile oyuncak tabakları süsleyebilirsiniz. Slime hamurunu, bir yiyecek hamuru gibi yoğurabilir ve çeşitli şekiller vererek oyuncak kurabiyeler yapabilirsiniz. Kolay şekil almasının yanı sıra yumuşak bir dokuya sahip olmasından dolayı da çocuklar tarafından sıklıkla oyun malzemesi olarak tercih edilir. Hem yapımı hem de kullanımı kolay oyuncak malzemeleri içinde yer alır. Böylelikle slime üzerinden pratik oyunlar kurabilir veya çeşitli şekiller yapabilirsiniz. 

     Slimeler ile çeşitli hayvan figürleri de yapmanız mümkün. Küçük bir kedi, bir tavşan ya da solucanların yapımı slime yumuşaklığı sayesinde oldukça kolaydır. Yumuşak ve kıvamlı slime ile çocuklarınızın eğlenebileceği çok çeşitli oyuncaklar yapabilirsiniz. Slimelarınızı genişçe bir kap içerisine koyarak çocuğunuzun onunla istediği gibi oynamasına izin verebilirsiniz. Slimeları sıkıştırmak ve onlara şekiller vermek çocuğunuzun kol kaslarını geliştirebilecek aktiviteler arasında yer alır. Çocuğunuz slimeler ile keyifli vakit geçirirken el-göz koordinasyonu ve kas gelişimine de katkı sağlar.

      Birbirinden farklı pek çok çeşitte slime bulunur. Her birinin rengi, malzemesi veya kullanım şekli farklı olabilir. Özellikle canlı renklere sahip olan slime sıklıkla tercih edilen bir özelliğe sahiptir. Hemen hemen her alanda rahatlıkla kullanılabilen slime, herhangi bir alana yapıştığı zamanda ıslak bir bez ile hızlı bir şekilde temizlenebilir.

       Ailece eğlenebileceğiniz oyuncakları Armağan Oyuncak’ın geniş ürün yelpazesinde kolayca bulabilirsiniz.

     

   

                                                      Sizin İçin Seçtiğimiz Slime Çeşitleri