Oyun, çocukların dünyayı tanımasını sağlarken eğlenceli vakit geçirmelerine yardımcı olan hem öğretici hem de keyifli bir aktivitedir. Çocuklar oyun oynayabilmek ve kendilerini ifade edebilmek için oyuncakların yardımına ihtiyaç duyar. Çocuklarınıza oyuncak alırken onların isteklerini göz önünde bulundurmanızın yanında yaşlarına uygun oyuncaklar ile oynamalarını sağlayarak hem fiziksel hem de bilişsel yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olabilirsiniz. Yaşa uygun oyuncak seçimi sayesinde çocuklarınızın kendilerini keşfetmesini sağlayabilirsiniz. Çocuğunuzun yaşına göre seçim yapmanız çocuğunuzun özgüvenini sağlamlaştırmanızda da oldukça etkilidir. Kafa karıştırıcı olmayan ve oynama aktivitesini eksiksizce yerine getirebileceği oyuncaklar çocuğunuzun kendisine daha fazla güvenmesine yardımcı olur. Oyuncak seçimlerinde çocuğunuzun yetenekleri ve ilgilendiği noktalara dikkat ederek onun sevebileceği bir oyuncak alabilirsiniz. Oyuncak seçiminde dikkat edilmesi gerekenler yaş, ilgi alanı ve yetenek olarak belirlenebilir. Bu genel belirleme kriterlerinin yanında çocuğunuzun özel olarak ilgilendiği oyuncakları da öncelik sırasına alabilirsiniz.

     Oyuncak seçimi nasıl olmalıdır sorusu oyuncak seçimi sırasında sıklıkla sorulan sorular arasında yer alır. Çocuklarınızın oyuncak seçiminde yaş kriteri, yetenekleri ve ilgi alanlarının yanında önemli olan bir diğer nokta da alacağınız oyuncakların kalitesidir. Oyuncak seçimi özellikle çocukların gelişim aşamasında oldukça önemlidir. Tercih edilen her bir oyuncak çocuğunuzun hem fiziksel hem de bilişsel gelişimine katkı sağlar. Armağan Oyuncak’tan alacağınız tüm oyuncaklar çocuklarınıza oynamaları için güvenle tercih edebileceğiniz kaliteli materyallerden üretilir.

Yaşlara Göre Çocuklar için Uygun Oyuncak Seçimleri

     

      Yaş grubuna göre oyuncak seçimi çocuklarınızın fiziksel ve bilişsel gelişiminde oldukça önemli bir yere sahiptir. Çocuklarınızın eğlenceli vakit geçirirken öğrenmesini sağlayan oyuncaklar onların problem çözme yeteneklerini de geliştirerek özgüven kazanmalarını sağlar. 0-12 aylık bebeklerin oyuncak seçimlerinde çocukların yutamayacağı parçalara sahip yumuşak ve eliyle kolay kavrayabileceği oyuncak seçimlerinden birine yönelebilirsiniz. Yenidoğanlarda ise yatak kenarına asılabilen renkli ve hareketli oyuncak seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

     1-2 yaş oyuncak seçimi çocuklarınızın öğrenme serüvenine yardımcı olacak oyuncaklardan yana olabilir. Konuşan oyuncaklar bu yaş aralığında tercih edebileceğiniz seçeneklerden birisi olabilir. Oyun hamurları, resimli kitaplar gibi hayal gücünü ortaya çıkarabilecek oyuncaklar bu yaş grubu için tercih edilebilir. Yaşa göre oyuncak seçimi çocuğun gelişimi açısından önemli bir durum olduğu için dikkat edilmesi gereken en önemli noktayı oluşturur. Çocuklar 2 yaşından sonra dünyayı daha somut olarak kavramaya başlar.      Bu yüzden de 3-5 yaş oyuncak seçimi yapılacağı sırada insanların gündelik hayatta kullandığı eşyaların oyuncaklarını ya da çocukların merak ettikleri mesleklerle ilgili oyuncak setlerini almayı düşünebilirsiniz. 

      Yapbozlar, bu yaş grubu için en eğlenceli oyuncak seçenekleri arasında yer alır. Ses çıkaran oyuncaklar özellikle 1-2 yaş arasındaki çocuklar için en sevilen seçenekler arasında kendisine yer bulur. 3 yaş civarındaki çocuklar için üç tekerlekli bisikletler, meslek setleri ve ev setleri gibi geliştirici oyuncakları tercih edebilirsiniz.   

      3-5 yaş oyuncak seçimi için de benzer özellikteki oyuncaklar tercih edilebilir. 4 yaş civarındaki çocuklarınız için açık havada oynayabileceği çeşitli oyuncakları düşünebilirsiniz. 5 yaş için akülü arabalar, trenler ve model oyuncaklar iyi bir seçenek olabilir.     

      6 yaş oyuncak seçimi sırasında ise çocuğunuzun kreş ve okul öncesi döneminde kullanmayı tercih edeceği oyuncak çeşitlerine göz atabilirsiniz. Bu yaş grubundaki çocuklara daha karmaşık ve çok parçalı oyuncakları almayı düşünebilirsiniz. 6 yaş grubuna sahip çocuklarda grup oyunlarına ilgi artışı görülür. Bu dönemde çocuklarınızın yaşına uygun ipler, top çeşitleri, paten ve kaykay gibi dış mekan oyuncaklarını düşünebilirsiniz. Bununla birlikte işlevsel özelliklere sahip deneysel setler de tercih edeceğiniz seçeneklerden olabilir. 9 yaş oyuncak seçimi ve sonraki dönemlerde oynayacağı oyuncaklar çok daha farklı ve çeşitli olacaktır. Çocuklarınızın ilgi alanlarına göre tercihleri daha rahat yapabileceğiniz bu dönemde karton ve piyonlarla oynanan karmaşık oyuncaklara yönelebilirsiniz.

Çocuklarınıza Oyuncak Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

 

     Çocuklarınıza alacağınız oyuncağın yaşına uygun olması ve kaliteli materyallerden üretilmiş olması oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra çocuklarınızın yeteneklerini geliştirecek oyuncaklar hem onların eğlenceli vakit geçirmesini sağlayacak hem de gelişimlerini destekleyecek tercihler olabilir. Örneğin, bisiklet, kayak, tırmanma gibi aktiviteleri yapabileceği oyuncaklar çocuklarınızın kas gelişimi üzerinde oldukça etkilidir. Yapbozlar, birleşen oyuncaklar ve parça bulmacalar çocuklarınızın motor becerilerini geliştirmesine katkı sunar. Meslek setleri, ev setleri gibi tercihler çocuklarınızın dünyayla daha gerçekçi bağlantılar kurmasının yanında hayal kurma gelişimine de katkıda bulunur. Harfler ve sayıları içeren setler çocuklarınızın dil yetenekleri ve matematiksel yeteneklerini geliştirebilmesi için ideal tercihler olarak düşünülebilir. 

      Oyuncakların çocuklarınızın kendi başınayken oynayabileceği şekilde tasarlanmış, kolayca temizlenebilen ve birleştirilebilen bir yapıda olması gerekir. Küçük parçalara ayrılabilen oyuncaklar belirli bir yaşa kadar olan çocuklar için tehlikeli olabilir. Peluş oyuncakları tercih ederken mutlaka tüyleri dökülmeyen ya da dökülse bile çocuğunuzun yutmayacağı parçalara sahip olan seçeneklere yönelebilirsiniz. Üç yaşa kadar olan çocukların oyuncak seçimlerinde daha yumuşak oyuncak seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Üç yaş ve üzeri çocuklarda ise daha fazla parçalı oyuncakları değerlendirebilirsiniz. Çocuklarınızın hem kaliteli hem de kullanışlı oyuncaklar ile oynaması pek çok açıdan avantajlı olduğu için bu detaya dikkat etmek önemlidir. Tercih edilen her bir oyuncak gerek kullanım açısından gerek pratiklik açısından avantajlı şekilde seçilmelidir.

Çocuklarınıza Oyuncak Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

 
     Çocuklarınıza alacağınız oyuncağın yaşına uygun olması ve kaliteli materyallerden üretilmiş olması oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra çocuklarınızın yeteneklerini geliştirecek oyuncaklar hem onların eğlenceli vakit geçirmesini sağlayacak hem de gelişimlerini destekleyecek tercihler olabilir. Örneğin, bisiklet, kayak, tırmanma gibi aktiviteleri yapabileceği oyuncaklar çocuklarınızın kas gelişimi üzerinde oldukça etkilidir. Yapbozlar, birleşen oyuncaklar ve parça bulmacalar çocuklarınızın motor becerilerini geliştirmesine katkı sunar. Meslek setleri, ev setleri gibi tercihler çocuklarınızın dünyayla daha gerçekçi bağlantılar kurmasının yanında hayal kurma gelişimine de katkıda bulunur. Harfler ve sayıları içeren setler çocuklarınızın dil yetenekleri ve matematiksel yeteneklerini geliştirebilmesi için ideal tercihler olarak düşünülebilir. Oyuncakların çocuklarınızın kendi başınayken oynayabileceği şekilde tasarlanmış, kolayca temizlenebilen ve birleştirilebilen bir yapıda olması gerekir. Küçük parçalara ayrılabilen oyuncaklar belirli bir yaşa kadar olan çocuklar için tehlikeli olabilir. Peluş oyuncakları tercih ederken mutlaka tüyleri dökülmeyen ya da dökülse bile çocuğunuzun yutmayacağı parçalara sahip olan seçeneklere yönelebilirsiniz. Üç yaşa kadar olan çocukların oyuncak seçimlerinde daha yumuşak oyuncak seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Üç yaş ve üzeri çocuklarda ise daha fazla parçalı oyuncakları değerlendirebilirsiniz. Çocuklarınızın hem kaliteli hem de kullanışlı oyuncaklar ile oynaması pek çok açıdan avantajlı olduğu için bu detaya dikkat etmek önemlidir. Tercih edilen her bir oyuncak gerek kullanım açısından gerek pratiklik açısından avantajlı şekilde seçilmelidir.

     Çocuğunuzun yaşına uygun oyuncakları Armağan Oyuncak’ın geniş ürün yelpazesinde kolayca bulabilirsiniz.